Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Psaltaren 63:2-12

"När jag kommer ihåg dig på min bädd och tänker på dig under nattens timmar. Ty du är min hjälp, under dina vingars skugga jublar jag.”
Psaltaren 63:7-8

Bibeln På Ett År:

Rut 1-4
Lukas 8:1-25

 

 


Dawson Trotman, en dynamisk Kristen ledare under mitten av 1900-talet och grundare av Navigatörerna, betonade vikten av Bibeln hos varje Kristens liv. Trotman avslutade varje dag med en vana som han kallade ”Hans Ord—sista Ordet.” Innan han somnade mediterade han över en inlärd vers eller stycke, varefter han bad om dess betydelse för sitt eget liv. Han ville att de sista orden han tänkte på var dag skulle vara Guds Ord.

Psalmisten David skrev, ”när jag kommer ihåg dig på min bädd och tänker på dig under nattens timmar. Ty du är min hjälp, under dina vingars skugga jublar jag” (Ps. 63:7-8). Vare sig vi befinner oss i en svår situation eller har en stund av ro, så kan kvällens sista tanke som Gud leder oss till, ge oss frid. Den kan även leda till morgondagens första tankar.

En vän och hans fru avslutar varje dag med att läsa högt ur Bibeln och har dagligen en andaktsstund med sina fyra barn. De uppmuntrar dem till att ställa frågor och berätta om deras funderingar och vad det innebär att följa Jesus hemma och i skolan—de kallar det för ”Hans Ord—sista Ordet.”

Finns det något bättre sätt att avsluta dagen på! —David McCasland


Tack Fader för Ditt Ord i våra hjärtan och sinnen —och våra sista tankar inför natten då vi tryggt vilar i Din famn.


GUDS ANDE FÖRNYAR VÅRA SINNEN DÅ VI MEDITERAR ÖVER GUDS ORD.