Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: 1 Mosebok 12:1-3

"I dig skall alla släkten på jorden bli välsignade”
1 Mosebok 12:3

Bibeln På Ett År:

Jeremia 30-31
Filem.

 

 


Se vår stad som vi gör” Staden Detroit i Michigan hade en arbetsgrupp för utveckling av staden och använde ovanstående slogan till att föra ut sin vision om stadens framtid. Men projektet stannade plötsligt av, när medborgare i kommunen upptäckte att något fattades i kampanjen. Svarta amerikaner utgjorde en stor majoritet av stadens innevånare och arbetsplatser. Då färgade människor höll sig borta från folksamlingar med vita ansikten, som visade upp skyltar, fanor och turistinformation över staden.

Landsmännen till Jesus hade också en blind fläck i sin vision om framtiden. Som barn till Abraham, var de i första hand bekymrade över framtiden för det Judiska folket. De kunde inte förstå Jesus intresse för Samarierna, de romerska soldaterna eller andra som inte delade deras familjehistoria, rabbinerna och tempelgudstjänsten.

Jag pekar på de blinda fläckarna i Detroit och Jerusalem. Jag lutar också mot att bara se människor vars liv och erfarenhet som jag förstår. Ändå har Gud en väg att överbrygga våra skillnader för att förena oss. Vi är mer lika varandra än vad vi förstår.

Vår Gud utvalde en nomad i vildmarken, som heter Abraham och skulle bli välsignelse för alla folk i världen (Mosebok 12:1-3). Jesus känner och älskar oss var och en, även dem vi inte känner eller älskar. Tillsammans lever vi i nåd och barmhärtighet från Han som kan hjälpa oss att se varandra i våra städer och i Hans Kungarike. Det kommer Han att göra. –Mart DeHaan


Fader i himmelen hjälp oss att se människor och hjärtan, som är mera lika oss än vad vi kan förstå. Hjälp oss att se vår eget behov av Dig.


ALLA MÄNNISKOR RUNT OMKRING OSS ÄR MER LIK ÄN OLIK OSS .