Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Thessalonikerbrevet 5:16-24

"Be oavbrutet”
1 Thessalonikerbrevet 5:17

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 26-27
Markus 8:1-21

 

 


En glädje med mobiltelefoner är att vi ständigt kan ha nå varandra. Vi kan därmed även tala och även sms:a ett meddelande i telefonen när vi kör bil, något som ibland resulterar i fruktansvärda bilolyckor. För att söka undvika sådana katastrofer så har man på många platser i världen förbjudit distraherad bilkörning. I USA dyker det upp skyltar längs motorvägarna alltmer för att påminna oss om speciella rastplatser (zoner för telefoni) där man kan ta av från vägen och där man säkert kan tala eller sms:a så mycket man vill.

Då det är klokt att ibland ha restriktioner vad gäller användandet av mobiltelefoner. Det finns en annan kommunikationsmöjlighet som inte har några restriktioner—bön. Gud inbjuder oss till att kalla på Honom vare sig vi är gående, stående eller helt enkelt sitter stilla. I Nya Testamentet så uppmuntrar Paulus alla som vill kommunicera med Gud att ”be oavbrutet” (1 Tess. 5:17). Paulus lindar in dessa ord med ”Var alltid glada” (v.16) och att ”tacka Gud under alla livets förhållanden” (v.18). Gud kallar oss till glädje och tacksägelse—uttryck för vår tro och tillit till Gud genom i Kristus förankrad bön.

Gud finns tillgänglig för våra plötsliga utrop eller för ett långt samtal. Han välkomnar oss till en gemenskap, en ständig och ömsesidig glädje samt i tacksamhet tala om våra behov och funderingar (Hebr. 4:15-16). Vi befinner oss alltid i bönezonen.—Bill Crowder


Herre, jag är tacksam för att Du vill lyssna på mig. Jag behöver Dig idag.


PORTEN TILL GUDS TRON STÅR ALLTID ÖPPEN—KRISTUS ÄR DÖRREN.