Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Predikaren 5:1-7

"Låt därför dina ord vara få. Ty av mycket arbete kommer drömmar och av många ord dåraktigt tal.”
Predikaren 5:1-2

Bibeln På Ett År:

2 Mosebok 16-18
Matteus 18:1-20

 

 


En dag, på ett universitet hade en klass föreläsning i filosofi. Då uttryckte en student några kritiska synpunkter angående den undervisande professorns synsätt. Till de andra studenternas förvåning, tackade läraren honom och fortsatte till en annan kommentar. När professorn senare tillfrågades varför han inte reagerat på studentens anmärkning, förklarade han: ”Jag strävar efter att inte alltid ha sista ordet.”

Denna lärare älskade och ärade Gud och ville förkroppsliga en ödmjuk ande i det att han agerade på kärleksfulla sätt. Hans ord påminner mig om en annan lärare—denna från forntiden, som skrev boken Predikaren i Bibeln. Även om det inte direkt handlar om hur man bör hantera en ilsken person, nämner författaren att när vi närmar oss Herren bör vi vaka på våra steg och nalkas med ett lyssnande öra, istället för att vara snabb med våra ord och ha ett förhastat hjärta. Genom att handla rätt, bekräftar vi att Gud är Herre och vi är dem som Han skapat (Pred. 5:1-2).

Hur kommer du till Gud? Om du upplever att din attityd kunde behöva några justeringar, varför inte tillbringa en stund betänkande Herrens majestät och storhet? När vi mediterar över Hans obegränsade vishet, kraft och närvaro, kan vi känna oss förbluffade av Hans överflödande kärlek gentemot oss. Med denna ödmjuka inställning, behöver inte heller vi ha sista ordet. —Amy Boucher Pye


Käre Gud, jag vill ära Dig och böjer mig inför Dig i stillhet. Lär mig hur jag bör be och lyssna.


VARSAMMA ORD ÄRAR GUD.