Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 2 Petrusbrevet 1:1-9

"Genom dem har han gett oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att ni i kraft av dem skall få del av gudomlig natur”
2 Petrusbrevet 1:4

Bibeln På Ett År:

2 Mosebok 1-3
Matteus 14:1-21

 

 


Min yngsta dotter och jag har en lek som vi kallar ”Nypleken”. När hon är på väg upp för trapporna, jagar jag efter och försöker ge henne ett litet nyp. Reglerna är att jag bara får nypa henne (givetvis endast lätt!), när hon befinner sig på trappstegen. När hon väl tagit sig uppför trappan är hon i säkerhet. Ibland har hon däremot inte lust att leka denne lek. Om vi då följer henne i trappan, säger hon strängt, ”Inga nyp!” Jag svarar, ”Inga nyp, jag lovar”.

Detta löfte kan te sig som något obetydligt, men när jag gör som jag säger, börjar min dotter få en bättre bild av min karaktär. Hon erfar min karaktär. Hon förstår att jag håller mitt ord och att hon kan lita på mig. Att hålla denna typ av löften är inget stort, men löften—eller rättare sagt, vad vi gör med dem—är limmet som håller ihop relationer. De är grundvalar för kärlek och förtroende.

Jag misstänker att Petrus syftade på detta när han skrev att Guds löften får oss att ”få del av gudomlig natur” (2 Pet. 1:4). När vi tar Gud på Ordet, i förtröstan till vad Han säger om sig Själv och oss, inser vi Hans hjärteinställning till oss. Det ger Honom tillfälle att uppenbara Sin trofasthet i det att vi vilar i sanningen av det Han säger oss. Jag är tacksam att Skriften är fylld med Hans löften. Dessa konkreta påminnelser att det inte är slut med Hans barmhärtighet. Den är var morgon ny. (Klag. 3:22-23). —Adam Holz


Herre, tack för Dina stora och värdefulla löften. Hjälp oss att upptäcka och förtrösta på att det Du säger är sant, så att vi till fullo kan erfara Din milda godhet.


GUDS ORD VISAR GUDS HJÄRTEINSTÄLLNING TILL OSS.