Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 2 Korinthierbrevet 1:3-7

"Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader… han som tröstar oss i all vår nöd”
2 Korinthierbrevet 1:3-4

Bibeln På Ett År:

Jeremia 48-49
Hebreerbrevet 7

 

 


Patienten är envis”, skrev sjuksköterskan i journalen.Vad hon inte insåg förrän senare, var att jag hade haft en allergisk reaktion, då jag vaknade upp efter en komplicerad öppen hjärtoperation. Jag var i en bedrövlig situation, med en slang ner i luftstrupen. Min kropp började skaka våldsamt, påfrestade remmarna som höll fast mina armar så att jag inte reflexmässigt skulle slita upp slangen som hjälpte andningen.

Det var en skrämmande och smärtsam period i mitt liv. Vid ett tillfälle böjde sig en undersköterska, till höger om min säng, sig ner och höll om min hand. Det kom oväntat och upplevdes extra vänligt. Jag började slappna av, något som fick min kropp att sluta sin våldsamma skakning. Undersköterskan visste att detta kunde hjälpa, då det fungerat med andra patienter. Jag var ett levande exempel på hur Gud använder en tröstande hand under Sina barns lidande.

Tröst är ett kraftfullt och oförglömligt verktyg för alla vårdgivare och Paulus talar, i 2 Korinthierbrevet 1:3-4, om hur det är en viktig del av Guds verktygslåda. Inte nog med det, Gud mångfaldigar genomslagskraften i Hans tröst genom sin maning att vi skall använda minnet av Hans tröst då vi tröstar andra i liknande situationer (vv. 4-7). Det är bara ett annat bevis på Hans stora kärlek; något vi har förmånen att dela med andra—ibland genom de enklaste handlingar. —Randy Kilgore


Tack Fader, att du tröstar oss, antingen direkt eller genom dina barns gärningar. Hjälp oss att se hur vi kan visa på samma tröst till andra till Din ära.


ENKLA GESTER KAN BRINGA STOR TRÖST.