Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 1 Krönikeboken 28:9-20

"Var stark och frimodig och gå till verket. Frukta inte och var inte förfärad! Ty Herren Gud, min Gud, skall vara med dig. Han skall inte lämna dig och inte överge dig”
1 Krönikeboken 28:20

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 28-29
Johannes 9:24-41

 

 


Jag njöt av början på min första forsränningserfarenhet på en flotte tills jag hörde dånet från forsen längre fram. Mitt inre översvämmades på samma gång med känslor av osäkerhet, fruktan och otrygghet. Att ta sig igenom forsen var en första klassens skräckupplevelse! Men så, helt plötsligt var det över. Guiden i aktern på flotten hade navigerat oss igenom. Jag var i trygghet—i alla fall fram till nästa fors.

Övergångar i våra liv kan uppfattas som ”forsupplevelser.” Det oundvikliga går från en period i livet och till nästa—college till karriär, arbetsbyten, leva med föräldrar till att leva på egen hand eller med en make/maka, karriär till pensionen, ungdom till hög ålder—allt kännetecknas av osäkerhet och otrygghet.

En av de mest uttrycksfulla förändringarna som beskrivs i Gamla Testamentets historia är då Salomo intog tronen efter sin fader David. Jag är säker på att han kände sig osäker beträffande framtiden. Hans fars råd? ”Var stark och frimodig och gå till verket. Frukta inte och var inte förfärad! Ty HERREN Gud, min Gud, skall vara med dig” (1 Krön. 28:20).

Vi har vår egna tuffa förändringar i livet. Men med Gud i vår ”flotte” är vi inte ensamma. Genom att hålla vår blick på En som kan navigera, även vid de snabba förändringarna, får vi glädje och trygghet. Han har tagit många andra igenom svårigheter förut.

—Joe Stowell


Himmelske Fader, tack för att Du vill navigera mitt liv. Må jag helt förtrösta på Dig och Din ledning.


GUD LEDER OSS GENOM DE SNABBA FÖRÄNDRINGARNAS FORSAR.