Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Psaltaren 78:1-8

"För ett kommande släkte vill vi förkunna Herrens lov, hans makt och de under han har gjort.”
Psaltaren 78:4

Bibeln På Ett År:

1 Krönikeboken 7-9
Johannes 6:22-44

 

 


En fras på många webbsidor för föräldrar säger, ”Förbered barnet för vägen, inte vägen för barnet.” I stället för att försöka ta bort alla hinder och bana vägen för barnen i våra liv, ska vi i stället utrusta barnen till att ta itu med svårigheterna de möter längs vägen framför.

Psalmisten skrev, ”det vill vi inte dölja för deras barn. För ett kommande släkte vill vi förkunna HERRENS lov, hans makt och de under han har gjort. Han upprättade ett vittnesbörd … och de skulle kungöra den för sina barn. Så skulle det bli känt för ett kommande släkte ... och de skulle berätta det för sina barn” (Ps. 78:4-6). Målet är att ”De skulle då hoppas på Gud och inte glömma hans verk utan följa hans bud” (v.7).

Tänk på det kraftfulla andliga inflytandet andra hade på oss genom vad de sa och hur de levde. Deras samtal och levnadssätt fångade vår uppmärksamhet och tände en eld i oss att följa Jesus precis som de gjorde.

Det är ett underbart privilegium och ansvar att dela Guds Ord och Hans plan för våra liv, med nästa generation och generationer som kommer. Oavsett vad som ligger i framtiden på vägen genom livet, så vill vi att de ska vara förberedda och utrustade att möta det i Herrens styrka. —David McCasland


Himmelske Fader, vi söker Din vishet och ledning för att förbereda barnen vi känner till att älska att vandra med Dig i tro.


GENOM SAMTAL OCH EGET VITTNESBÖRD KAN VI PÅVERKA BARNEN TILL ATT FÖLJA HERREN PÅ DERAS VÄG GENOM LIVET.