Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Matteus 13:1-9

"Men det som såddes i god jord är den som hör ordet och förstår, och som bär frukt, hundrafalt och sextiofalt och trettiofalt.”
Matteus 13:23

Bibeln På Ett År:

2 Kungaboken 19-21
Johannes 4:1-30

 

 


Jag fick ett underbart e-mail från en kvinna som skrev, ”Din mamma var min förstaklasslärare vid Putnam City 1958. Hon var en framstående lärare och mycket vänlig, men strikt! Hon fick oss att lära oss den 23 Psalmen och att framföra den högt inför klassen, och jag var förskräckt. Men det var den enda kontakt jag hade med Bibeln fram till 1997 när jag blev Kristen. Och minnena av Fru McCasland kom flödande tillbaka när jag läste den igen.”

Jesus berättade för en folksamling en liknelse om en bonde som sådde sitt utsäde på olika slags mark—vid vägen, stenig mark, med törnen, och god jord (Matt. 13:1-9). Medan en del frön aldrig växte upp, ”det som såddes i god jord är den som hör ordet och förstår, och som bär frukt, hundrafalt och sextiofalt och trettiofalt” (v.23).

Under de tjugo åren min mor undervisade första klassare i den allmänna skolan—med läsning, skrivning och räkning, så spred hon frön av vänlighet och kunskap om Guds kärlek.

Hennes tidigare students e-mail avslutades med, ”Jag har naturligtvis haft andra som påverkat min Kristna vandring senare i livet, men mitt hjärta återvänder alltid till Psaltaren 23 och din mammas vänliga natur.

Ett frö av Guds kärlek sått idag kan producera en förvånansvärd skörd. —David McCasland


Herre idag vill jag att mitt liv sår god säd i dem runt omkring mig. Hjälp mig att sprida ut vad Du har sått hos mig.


VI SÅR FRÖNA-GUD PRODUCERAR SKÖRDEN.