Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Jeremia 29:4-14

"Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.”
Jeremia 29:11

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 19-20
Lukas 23:1-25

 

 


Våra erfarenheter av förlust och besvikelse kan få oss att känna ilska, skuld och förvirring. Vare sig våra val har stängt några dörrar som aldrig kommer att öppnas igen eller tragedier, som vi inte är skuld till, har invaderat våra liv, är resultatet ofta vad Oswald Chambers kallade ”den ofattbara sorgen av ’vad som kunde ha varit’”. Vi kan försöka att förtränga det smärtsamma minnet, men upptäcker att vi inte kan det.

Chambers påminner oss om att Herren fortfarande är aktiv i våra liv. ”Bli aldrig rädd när Gud påminner om det förflutna,” sa han. ”Låt minnena ha sin uppgift, det är en Guds tjänare, med sin tillrättavisning och tuktan och sorg. Gud vänder ’det som kunde ha varit’ till en underbar växtplats för framtiden.”

Under Gamla Testamentets dagar, när Gud sände Israels folk i exil till Babylon, sa Han till dem att tjäna Honom i det främmande landet och växa i tro tills Han förde dem tillbaka till deras hem. ”Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp” (Jer. 29:11).

Gud manade dem att inte ignorera eller att fångas av händelser i det förflutna, utan i stället fokusera på Honom och se framåt. Herrens förlåtelse kan förvandla minnet av vår sorg till förtröstan på Hans eviga kärlek. —David McCasland


Fader, tack för Dina planer för oss, och för framtiden som väntar oss i Din kärlek.


”FÖR DEM SOM ÄLSKAR GUD SAMVERKAR ALLT TILL DET BÄSTA.”