Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Apostlagärningarna 17:22-32

"När jag har gått omkring och sett era gudabilder, har jag nämligen också funnit ett altare med inskriften: Åt en okänd gud.”
Apostlagärningarna 17:23

Bibeln På Ett År:

1 Kungaboken 1-2
Lukas 19:28-48

 

 


Innan en Gudstjänst skulle påbörjas stod jag framför en liten Församlings möteslokal och sade på min bästa jamaikanska dialekt, ”Qah Gwan, Jamaika?” Gensvaret blev bättre än vad jag förväntat mig, då leenden och applåder välkomnade mig.

I verkligheten, allt jag hade sagt var en standard hälsning, ”Vad är det som pågår?” på Patois (pa-twa; kreolspråk), men i deras öron så sade jag ”Jag bryr mig tillräckligt för att tala ert språk.” Självfallet så kunde jag inte så mycket Patois för att fortsätta, men en dörr hade öppnats.

När aposteln Paulus stod framför atenarna, så lät han dem förstå att han förstod deras kultur. Han berättade att han hade sett ett altare tillägnat ”EN FRÄMMANDE GUD” och han citerade en av deras poeter. Alla trodde inte förståss på Pauli budskap om Jesu uppståndelse, men en del sade, ”Vi vill höra dig tala om detta en annan gång” (Apg. 17:32).

När vi vill påverka andra om Jesus och Hans erbjudande om Frälsning, får vi från Skriften klart framställt att vi behöver engagera oss i andra—lära deras ”språk”—som ett sätt att öppna dörren—för att kunna berätta de goda nyheterna (se även 1 Kor. 9:20-23).

När vi får reda på ”Wah Gwan?” i andras liv, blir det lättare för oss att berätta om vad Gud gjort i våra liv. —Dave Branon


Visa oss Herre vad som är viktigt för andra. Hjälp oss att tänka på deras bästa och ge oss tillfällen att berätta om Din Son, Jesus Kristus och vad Han gjort.


DU VISAR HUR MYCKET DU BRYR DIG GENOM ATT BERÄTTA OM JESUS.