Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Galaterbrevet 6:1-10

"Låt oss inte tröttna på att göra gott. Ty när tiden är inne får vi skörda, om vi inte ger upp.”
Galaterbrevet 6:9

Bibeln På Ett År:

2 Samuelsboken 21-22
Lukas 18:24-43

 

 


Bob Foster, min mentor och vän i mer än 50 år, gav aldrig upp på mig. Hans oföränderliga vänskap och uppmuntran, även under de mörkaste tiderna, hjälpte mig att ta mig igenom dem.

Vi kan ofta vara fast beslutna om att erbjuda hjälp till någon som vi vet har ett stort behov av det. Men när vi inte genast märker någon förbättring kan vårt engagemang tendera att avta för att till sist upphöra. Vi upptäcker att vad vi hoppades skulle ge omedelbar verkan, i stället visar sig vara något som måste fortgå.

Aposteln Paulus uppmanar oss att visa tålamod då vi hjälper varann genom livets olika hinder och kamper. När han skriver, ”Bär varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag” (Gal. 6:2), så jämför vår insats med arbetet, tiden och väntande som det tar för en lantbrukare att få se skörden.

Hur länge ska vi fortsätta att be och söka nå ut till dem vi älskar? ”Låt oss inte tröttna på att göra gott. Ty när tiden är inne får vi skörda, om vi inte ger upp” (Gal. 6:9). Hur många gånger borde vi vara villig att hjälpa till? ”Låt oss därför göra gott mot alla människor medan vi har tillfälle, och framför allt mot dem som delar vår tro” (Gal. 6:10).

Herren uppmuntrar oss idag att lita på Honom, att förbli trogna mot andra, fortsätta att be och att inte ge upp! —David McCasland


Himmelske Fader, vi ber om hopp och uthållighet för att kunna fortsätta att nå och ställa upp för andra.


GENOM BÖN ROPAR VI TILL GUD SOM, ”FÖRMÅR GÖRA LÅNGT MER ÄN ALLT VI BER OM ELLER TÄNKER” EF. 3:20