Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: Jesaja 53:1-8

"Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Jesaja 53:4

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 30-31
Lukas 13:23-35

 

 


Då han tillfrågades om han funderade över att okunnighet och likgiltighet var ett problem i det moderna samhället skojade en man, ” Jag vet inte och bryr mig inte.”

Jag förmodar att många som misströstar känner på detta sättet om världen och människor idag. Men då det rör sig om våra livs trassligheter och angelägenheter, så förstår och bryr Sig Jesus fullständigt. Jesaja 53, som är en profetia i Gamla Testamentet som beskriver Jesu korsfästelse och om hur Han fick lida för vår skull. ”Han blev misshandlad, ... Lik ett lamm som förs bort till att slaktas” (v.7). ”Genom våld och dom blev han borttagen … plågad på grund av mitt folks överträdelse?” (v.8). ”Det var HERRENS vilja att slå honom och låta honom lida. När du gör hans liv till ett skuldoffer, får han se avkomlingar och leva länge, och HERRENS vilja skall ha framgång genom honom” (v.10).

Jesus bar villigt vår synd och skuld på korset. Ingen har någonsin lidit så mycket som vår Herre gjorde för oss. Han visste vad det skulle kosta att rädda oss från våra synder och av kärlek var Han villig att betala priset (v.4-6).

På grund av Jesu uppståndelse från de döda lever Han och är närvarande idag. Jesus förstår oss och bryr Sig om oss—Han leder oss hem. —David McCasland


Herre Jesus, tack för att Du förstår våra omständigheter och bryr Dig. Hjälp oss idag att ära Dig för allt Du gjort, gör och kommer att göra. Tack!


”HAN ÄR INTE HÄR, HAN HAR UPPSTÅTT”LUK. 24:6