Vårt Dagliga Bröd April - Juni 2017Läs: 1 Mosebok 48:8-16

"Och han välsignade Josef och sade: ”Den Gud som mina fäder Abraham och Isak har vandrat inför, den Gud som har varit min herde från min födelse ända till i dag”
1 Mosebok 48:15

Bibeln På Ett År:

1 Samuelsboken 10-12
Lukas 9:37-62

 

 


När min son skulle byta klass i skolan utropade han, ”Jag vill ha kvar min gamle lärare hela livet!” Vi fick hjälpa honom inse att byta lärare var en del av livet. Vi kanske undrar, ”Finns det någon relation som kan hålla hela livet?”

Patriarken Jakob fick klart för sig att det finns en. Efter ha levt genom många dramatiska situationer och förlorat nära och kära längs vägen, så insåg han att det hela tiden hade funnits en konstant närvaro i hans liv. Han bad, ”Den Gud som mina fäder Abraham och Isak har vandrat inför, den Gud som har varit min herde från min födelse ända till i dag, den ängel som har förlossat mig från allt ont, han skall välsigna pojkarna” (1 Mos. 48:15-16).

Jakob hade varit en herde, så han jämförde sin gemenskap med Gud som med en herde och sina får. Från det att ett lamm fötts och under hela tiden som lammet växer till för att sedan bli ett gammalt får, sköter herden om fåret dag och natt. Han leder det under dagen och skyddar det under natten. David, som också var en herde, hade samma övertygelse, men han betonade den eviga dimensionen då han sade, ”Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen” (Ps. 23:6).

Att byta lärare är en del av livet, men så tryggt det är att veta att vi kan ha en relation hela livet. Herden har lovat vara med oss hela vårt jordeliv (Matt. 28:20) och när livet här når sitt slut så kommer vi ännu närmre Honom. —Keila Ochua


Jesus, jag tackar Dig för att Du är min Herde för hela livet.


GUD ÖVERGER OSS ALDRIG.