Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2017Läs: 1 Mosebok 50:22-26

"Jag dör, men Gud skall se till er och föra er upp från det här landet till det land som han med ed har lovat åt Abraham, Isak och Jakob.”
1 Mosebok 50:24

Bibeln På Ett År:

Domarboken 9-10
Lukas 5:17-39

 

 


Jag kommer aldrig att glömma då jag satt vid sängkanten bredvid min väns bror som var döende. Allt verkade vara som det brukar vara vid sådana tillfällen, men detta blev något helt annat. Vi var tre som talade tyst med varann när vi insåg att Richards hade allt svårare att andas. Vi ställde oss runt omkring honom, bevakade, väntade och bad. När han tog sitt sista andetag upplevdes det som ett heligt ögonblick; mitt under våra tårar kändes Guds närvaro omsluta oss då en underbar fyrtioårig man höll på att somna in.

Många av vår tros hjältar fick erfara Guds trofasthet när de lämnade det jordiska. Ta Jakob som exempel—han tillkännagav: ”Jag skall nu samlas till mitt folk” (1 Mos. 49:29-33). Även Jakobs son, Josef, förklarade om sin död, ”Och Josef sade till sina bröder: ”Jag dör,” sade han till sina bröder medan han också instruerade dem hur de skulle hålla fast i sin tro. Han verkade ha sinnesro, men var mån om att hans bröder förlitade sig på Herren (1 Mos. 50:24).

Ingen av oss vet när eller hur som vi kommer att ta vårt sista andetag, men vi kan be Gud hjälpa oss vara övertygade om att Han kommer att vara med oss. Vi kan lita på löftet om att Jesus ser till att det finns plats för oss i Faderns hus (Joh. 14:2-3).

—Amy Boucher Pye


Himmelske Fader, Din boning kommer att vara med Ditt folk och Du kommer att vara vår Gud och kommer att torka bort alla våra tårar. Och döden existerar inte längre då.


HERREN KOMMER ALDRIG ATT ÖVERGE OSS, OCH ABSOLUT INTE DÅ VI SKA TILL ATT LÄMNA DET JORDISKA.