Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2016Läs: Johannes 16:17-24

"Nu är ni också bedrövade, men jag skall se er igen, och då skall era hjärtan glädja sig, och ingen skall ta er glädje ifrån er.”
Johannes 16:22

Bibeln På Ett År:

2 Mosebok 23-24
Matteus 20:1-16

 

 


När solisten började sjunga vid vår söndagssamling, så möttes han av Församlingens helhjärtade tystnad. Hans basbaryton stämma förmedlade en gammal sångs mycket gripande ord skriven av Gordon Jensen. Sångens titel uttrycker en sanning som berör en mer ju äldre vi blir: ”He’s as Close as the Mention of His Name” (Han är så nära så att endast Hans Namn behöver nämnas; Fri övers.).

Vi har alla upplevt åtskillnad från våra nära och kära. Ett barn gifter sig och flyttar hemifrån. Föräldrar flyttar från oss p.g.a. arbete eller hälsoproblem. Ett barn börjar på någon skola i en annan stat eller land. Vi har visserligen kanske tillgång till SMS eller Skype, men vi är här och de är där. Sedan finns separation p.g.a. att någon avlidit.

Men som Kristna så har vi Hans löfte på att vi aldrig är ensamma. Han har inte lämnat oss för att gå någon annanstans. Han är här och nu—alltid, för evigt. När Han lämnade jorden för att återvända till Himmelen sade Han till Sina följeslagare, ”jag är med er alla dagar intill tidens slut” (Matt. 28;20). Han lovade också, ”Jag skall aldrig lämna dig eller överge dig” (Hebr. 13:5).

Den tysta vädjan, viskandet av Hans namn, bara tanken på Honom, ger oss tröst och uppmuntran. Han är så nära så att endast Hans Namn behöver nämnas. —Dave Egner


Jesus, tack för Din närhet. Jag behöver Dig.


JESUS ÖVERGER OSS ALDRIG —HAN GLÖMMER OSS ALDRIG.