Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Rut 2:1-12

"Låt mig gå ut på åkern och plocka ax efter någon som ser till mig med välvilja.”
Rut 2:2

Bibeln På Ett År:

Jesaja 7-8
Efesierbrevet 2

 

 


En vän från Tanzania har en framtidsdröm att återköpa en bit ödelagt landområde i huvudstaden Dodoma. Hon har sett det behov som några änkor i närheten har och vill förvandla dessa dammiga hektar till ett område där man kan ha kycklingar och odla grödor. Hennes önskan och vision att förse dem som är i nöd är grundad i hennes kärlek till Gud och inspirerades av sin namne i Skriften; Rut.

Guds lag tillät de fattiga eller främlingarna att samla in säd från fältens ytterkanter (3 Mos. 19:9-10). Bibelns Rut var en främling och fick därför arbeta i utkanten av fälten där hon samlade in mat åt sig och sin svärmor. En dag samlade hon säd på Boas fält, som var en nära släkting, och detta ledde till att hon och hennes svärmor fick ett hem och beskydd. Rut använde sin påhittighet och de möjligheter som gavs—att kunna samla in föda vid utkanten av fälten—och Gud välsignade henne.

Min vän Ruts passion och hängivenhet att efterlikna den Bibliska Rut, får mig att prisa Gud för hur Han bryr sig om de fattiga och nedslagna. Dessa två kvinnor inspirerade mig genom att söka efter sätt att hjälpa andra i min närhet och genom detta uttrycka min tacksamhet till vår generöse Gud. Du kan ära Gud genom att hjälpa och visa nåd mot andra!—Amy Boucher Pye


Jesus, Du önskar inte att någon går hungrig. Öppna våra ögon så att vi ser hur vi kan hjälpa dem i nöd. Må vi dela med oss av Din kärlek, till Din ära.


GUD BRYR SIG OM DE SVAGA OCH UTSATTA.