Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Psaltaren 37

"Ha din glädje i Herren, han skall ge dig vad ditt hjärta begär.”
Psaltaren 37:4

Bibeln På Ett År:

Jesaja 5-6
Efesierbrevet 1

 


Tidigt i mitt äktenskap, kämpade jag med att förstå mig på vad min fru föredrog. ”Ville hon ha en lugn hemmakväll eller utekväll på en flott restaurang? Var det okej för mig att hänga med grabbarna, eller väntade hon sig att jag skulle vika helgen endast åt henne? En gång, istället för att gissa vad som var rätt, frågade jag henne helt enkelt: ”Vad vill du göra?”, ”Det spelar ingen roll för mig,” svarade hon med ett varmt leende. ”Jag är bara glad att du åtminstone tänkte på mig”.

Ibland har jag desperat velat veta exakt vad Gud ville att jag skulle göra—t.ex. vilket jobb jag borde välja. Bön om vägledning och Bibelläsning gav mig inte något tydligt svar. Men jag förstod att jag skulle lita på Herren, ha min glädje i Honom och överlämna min väg åt Honom. (Ps. 37:3-5)

Det är då jag förstod att Gud vanligtvis ger oss frihet att välja—om vi först har sökt sätta Hans vilja före vår egen. Det innebär att välja bort val som är uppenbart fel och som inte behagar Honom. Det kan vara omoraliska, ogudaktiga och relationsstörande handlingar gentemot Honom. Om det som är kvar behagar Gud, då är vi fria att välja mellan dem. Vår kärleksfulle Fader vill ge oss vårt hjärtas längtan—när det hjärtat funnit sin glädje i Honom (v. 4).

—Leslie Koh


Lär mig, O Gud, att sätta Dig först i allt jag gör. Visa mig hur jag kan finna min glädje i Dig, så att mitt hjärta förvandlas och blir likt Ditt.


BEHAGAR DINA BESLUT GUD?