Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Efesierbrevet 3:1-12

"Den innebär att hedningarna i Kristus Jesus och genom hans evangelium är våra medarvingar och tillhör samma kropp som vi och har del i samma löfte.”
Efesierbrevet 3:6

Bibeln På Ett År:

Jesaja 9-10
Efesierbrevet 3

 

 


När jag en dag kom hem från mitt arbete och såg en kvinnas högklackade skor intill uppfarten, var jag säker på vilka de tillhörde. Så jag lade in dem i garaget för att ge till min dotter Lisa, när hon kom hem för att hämta sina barn. Men när jag väl kollade med Lisa, visade det sig att de inte tillhörde henne. Faktum är att ingen i min familj kände igen dem, så jag ställde tillbaka dem där jag fann dem. Nästa dag var skorna mystiskt nog borta.

Visste du att aposteln Paulus skrev om ett mysterium i ett av sina brev? Men mysteriet han beskriver var så mycket mer än någon ”vem gjorde det” händelse. I Efesierbrevet 3, t.ex. talar Paulus om ett mysterium som varit okänd i tidigare släktled

(v. 5). Detta mysterium handlar om hur Gud i det forna uppenbarat Sig Själv genom Israel, men nu har Jesus kommit och hedningarna—de som var utanför Israel—kunde bli arvingar med Judarna (v. 6).Tänk på vad det innebär: alla som sätter sin tilltro till Jesus som Frälsare kan älska och tjäna Gud tillsammans. Vi kan alla likvärdigt genom Honom, ”frimodigt och med tillförsikt träda fram inför Gud.” (v. 12) Genom Församlingens enhet kan världen bevittna Guds visdom och godhet (v. 10).

Prisa Gud för vår frälsning, den löser mysteriet med den överbryggande enheten av alla folkslag och bakgrunder som sker genom Jesus. —Dave Branon


Tack Jesus, för att du gjort det möjligt för alla troende att enas genom Dig. Hjälp oss att tjäna tillsammans som likställda lemmar i Din kropp.


ENHET I KRISTUS BRYTER NER BARRIÄRER OCH BYGGER UPP FÖRSAMLINGEN.