Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Matteus 14:22-23

"Genast räckte Jesus ut handen och grep tag i honom...”
Matteus 14:31


Bibeln På Ett År:
Psaltaren 97-99

Romarbrevet 16

 

 


Ibland blir livet stressigt i skolan, arbetet är påfrestande, badrummet behöver städas och en träff med någon är på dagens program. Det går till en punkt där jag tvingar mig själv att läsa Bibeln i ett fåtal minuter varje dag och säger till mig själv att tillbringa mer tid med Gud nästa vecka. Men det tar inte lång tid innan jag är distraherad och drunknar i dagens uppgifter, samt glömmer att be Gud om hans hjälp.

När Petrus gick på vattnet mot Jesus, blev han genast distraherad av vinden och vågorna. Som jag, började han sjunka (Matt 14:29-30). Men när Petrus ropade ”Genast räckte Jesus ut handen och grep tag i honom” (v 30-31).

Jag känner ofta som om jag har att göra upp med Gud efter att varit upptagen och distraherad, så har jag förlorar blicken på Honom. Men det är inte så Gud verkar. När vi vänder oss till Honom efter hjälp. Jesus når ut till oss utan tvekan.

När vi är oroliga av livets kaos, är det lätt att glömma att Gud står mitt i stormen med oss. Jesus frågade Petrus ”Varför tvivlade du?” (v31) Vad vi än går igenom. Är Han där. Han är här. Bredvid oss i detta ögonblick, redo att sträcka ut sig och rädda oss.

—Julie Schwab


Herre, hjälp mig att vända mig till Dig mitt i min upptagenhet och livets oro. Tack för att Du alltid finns där, redo att fånga mig.


GUD VÄNTAR PÅ OSS FÖR ATT VÄNDA OSS TILL HONOM SÅ ATT HAN KAN NÅ UT OCH HJÄLPA OSS.