Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Johannes 6:32-40

"Jag är livets bröd. Den som kommer till mig skall aldrig hungra och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta.”
Johannes 6:35

Bibeln På Ett År:
Psaltaren 94-96

Romarbrevet 15:14-33

 

 


Jag åkte bil tillsammans med min make för att utföra ett ärende, så gick jag igenom mina mejl på telefonen och var förvånad över en inkommande annons för en lokal donutbutik, som vi just hade passerat på rätt sida av vägen. Plötsligt började min mage att suga av hunger. Jag undrade hur teknologin kan möjliggöra en säljare att söka upp oss för deras verksamhet.

När jag stängde av min e-post, var jag förvånad över Guds ständiga längtan efter att dra mig närmre Honom. Han vet alltid var jag är och längtar efter att påverka mina val. Jag undrade om mitt hjärta längtade efter Gud på det sätt min mage sög över bilden på en donut?

I Johannes 6, efter det mirakulösa bespisningen av fem tusen män, frågade Jesus angeläget att alltid ge dem ”Guds bröd… ger världen liv.”(33-34) Jesus svarade i vers 35 ”Jag är livets bröd . Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta”. Hur fantastiskt att en relation med Jesus kan förse oss med ständig omsorg i alla våra dagar!

Donutbutikens annons berörde min kroppsliga hunger, men Guds fortsatta kunskap om mitt hjärtas tillstånd bjuder in mig att lägga märke till mitt pågående behov av Honom att ta emot innehållet som bara Han kan förse med.—Elisa Morgan


Käre Herre, påminn mig om mitt dagliga behov av Din närvaro.


ENDAST JESUS KAN ERBJUDA DET BRÖD SOM UPPFYLLER MITT BEHOV.