Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Job 38:1-18

"Av honom, genom honom och till honom är allting. Honom tillhör äran i evigheter, amen.”
Romarbrevet 11:36

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 28-29
Markus 14:54-72

 

 


En del av oss har benägenheten att endast se det som är fel i världen. Dr Witt Jones är fotograf för National Geographic och han har inriktat sin profession på att med bild uppmärksamma och glädjas åt det som är fint i världen. Han väntar och inväntar de första ljusstrålarnas avslöjande av något förundransvärt och som funnits där hela tiden. Han använder sin kamera för att finna skönhet i ansikten av helt vanliga människor och i naturen.

Om någon hade orsak till att anmärka på fel på jorden så var det Job. Efter att ha förlorat allt som gett honom glädje, även sina vänner hade blivit hans anklagare och de hånade honom tillsammans för att han inte ville erkänna att han led p g a hans dolda synder. När Job ropade till Himmelen för att få hjälp, förblev Gud tyst.

Till sist, i det vilsna kaoset och stormens mörker, bad Gud Job att betänka naturens under som visar på en visdom och kraft som långt över vad vi kan greppa. (Job. 38:2-4).

Skulle Han nu fråga oss—”Hur är det med något så naturligt som en hund eller katts beteenden, ett fladdrande löv eller grässtrå? Kan en ljusstrimma eller förändrat perspektiv avslöja—även i vår smärta—tankarna och hjärtat hos vår Skapare som gått bland oss och som hela tiden haft omsorg om oss. —Mart De Haan


Himmelske Fader, vi har för det mesta bara tänkt på det som är fel och söndrat i vår värld. Hjälp oss att se och förnimma Dina fantastiska verk i allt skapat.


SKAPELSENS UNDER TALAR OM EN KÄRLEKSFULL OCH MÄKTIG GUD.