Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Psaltaren 25

"Herre, visa mig dina vägar, lär mig dina stigar.”
Psaltaren 25:4

Bibeln På Ett År:

5 Mosebok 26-27
Markus 14:27-53

 

 


Som ung pojke ville jag att min far skulle plöja där man tidigare inte hade odlat. Vid den första vändan med plogen blottades stora stenar som han slungade bort och så skulle han sedan plöja marken om och om igen för att på sätt uppluckra jorden. För varje omgång framträdde nya, men mindre, stenar vilka han slungade bort. Processen krävde många vändor för att klara av markområdet.

Vår av Guds nåd, andliga tillväxt (helgelsen) kan se ut på ett liknande sätt. När vi först kommer till tro (blir Frälsta) är vi medvetna om en del ”allvarliga” synder som vi begått. Vi bekänner dem inför Gud och tar emot Hans förlåtelse. Men med tiden och medan Guds Ord bygger upp oss, blir vi mer lyhörda till vad Den Helige Ande vill övertyga oss om, även om andra synder som vi tidigare tyckte var obetydliga, som fula destruktiva attityder och ageranden. Synder som stolthet, självömkan, klagande, småaktighet själviskhet och girighet.

Guds Ande varnar för och avslöjar varje synd. Han avslöjar dem så att vi får möjlighet att klara upp dem (1 Joh. 1:9). När skadliga attityder uppdagas kan vi be som David, ”För ditt namns skull, HERRE, förlåt min missgärning, ty den är stor” (Ps. 25:11).

Ödmjukhet och insikt kan smärta oss, men kan vara själsligt uppbyggligt. Det är ett sätt på vilket ”HERREN är god och rättfärdig, därför undervisar han syndare om vägen. Han leder de ödmjuka rätt, han lär de ödmjuka sin väg” (Ps. 25:8-9).

—David H. Roper


Tack Herre för att Du påminner oss om Din kärlek. Lär oss att leva som med tacksamhet för allt vi har blivit förlåtna för.


GUD FÖRVANDLAR SINA BARN TILL SIN SONS AVBILD.