Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Mosebok 13:1-18

"Och Lot utvalde åt sig hela Jordanslätten. Han bröt upp och drog österut, och de skildes från varandra.”
1 Mosebok 13:11

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 34-36
Markus 9:30-50

 

 


Min vän Archie kom hem från sin semester för att finna att hans granne hade byggt ett trästaket 1,5 meter inpå hans tomt. Under flera veckor försökte Archie få sin granne att flytta på staketet Han erbjöd att hjälpa till och även dela på kostnaderna, men utan att resultat. Archie kunde ha vänt sig till myndigheterna men beslöt sig för att avstå från den rätten i detta fall och lät därmed staketet stå kvar för att visa sin granne en fläkt av Guds nåd.

”Archie är en mes!” tänker du kanske. Nej, han var en man full av kraft, men han valde nåd före en del gräs

Jag kommer att tänka på Abraham och Lot, som hamnade i en konflikt med anledning av deras hjordar bredde ut sig i landet. ”Och det uppstod tvister mellan Abrams och Lots herdar. Dessutom bodde kananéerna och perisseerna i landet vid den tiden” (1 Mos. 13:7). Lot valde det bästa av landet och förlorade allt i slutet. Abraham tog det som blev över och fick det Utlovade Landet (v.12-17).

Vi har rättigheter som vi kan göra anspråk på, särskilt när andras rättigheter berörs och ibland borde vi även kräva dem. Paulus gjorde det när Stora Rådet (Översta prästerna i Jerusalem) agerade olagligt (se Apg. 23:1-3). Men vi kan även avstå för att visa världen en bättre väg. Detta är vad Bibeln menar med ”ödmjukhet”—inte svaghet, utan styrka genom Gud. —David Roper


Fader, tack för att jag genom Jesus kunnat bli en i din familj.


MITT LIV KAN SPEGLA HUR GUD ÄR.