Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: 1 Mosebok 1:26-31

"Mina älskade, om Gud älskade oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra.”
1 Johannesbrevet 4:11

Bibeln På Ett År:

4 Mosebok 28-30
Markus 8:22-38

 

 


Han hette David men gick under namnet ”gatans fiol.”. David var en rufsig gammal man som hade blivit en känd figur på allmänna platser i vår stad, där han med ovanlig skicklighet underhöll och gick med sitt fiolspelande. Som tack för sitt spelande, lade lyssnare en dollarsedel i hans uppslagna fiolfodral på trottoaren. David skulle då le och nicka på huvudet som ett tack och fortsatte att spela.

När David nyligen avled skrev en lokaltidning hans dödsruna i vilket framkom att David kunde flera språk och hade fått ut sin examen från ett berömt universitet. Han hade även flera år tidigare kandiderat till delstaten som representant för Senaten. En del blev förvånade över bakgrunden till hans tidigare karriär, när de hade bedömt honom enbart för hans yttre.

Skriften berättar för oss att ”Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild” (1 Mos. 1:27). Detta är av största betydelse för var och en av oss, oavsett hur vi må se ut, vad vi har åstadkommit eller vad vi tror om oss själva. Även om vi i vår synd väljer att vända oss bort från Gud, så värderar Gud oss så mycket att Han sände Sin Son för att visa oss vägen till Frälsning och en evighet med Honom.

Vi är älskade av Gud och runt omkring oss finns dem som är värdefulla för Honom. Må vi uttrycka vår tacksamhet och kärlek till Honom genom att älska andra. —James Banks


Fader, tack för all Din kärlek och må mina ord och handlande återge Din kärlek idag.


GUDS KÄRLEK SKALL SPRIDAS.