Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: 5 Mosebok 34:1-8

"så tror vi också att Gud skall föra fram dem som insomnat i Jesus tillsammans med honom.”

1 Thessalonikerbrevet 4:14

Bibeln På Ett År:
Obadja
Uppenbarelseboken 9

 

 


Jag har ett kärt minne av släktträffar då mina söner var små. De vuxna samtalade in på småtimmarna och våra barn, trötta av allt lekande, brukade då klättra upp i en soffa eller fåtölj för att somna in.

När det var dags att åka hem, brukade jag bära mina söner till bilens baksäte för att åka hem. När vi kom fram lyfte jag upp dem och bäddade ner dem i deras sängar, pussade dem god natt och släckte ljuset, allt medan de fortfarande sov. På morgonen när de vaknade, var de hemma.

Detta har blivit en rik metafor för mig om den kommande natt då vi kommer somna in i Jesus (1 Tess. 4:14). Vi slumrar in… och vaknar i vårt eviga hem, hemmet som helar vår brutenhet av de jordiska dagarna.

Jag råkade läsa en text i Gamla Testamentet häromdagen som förvånade mig—en avslutande kommentar i 5 Mosebok: ”Moses dog där i Moabs land, så som HERREN hade sagt.” (34:5). På grundspråket Hebreiska betyder det bokstavligen följande: ”Moses dog… med Herrens läppar.” En fras som forna rabbis översatt med ”Med Herrens kyss.”

Kan du tänka dig hur Gud böjer Sig över oss i vår sista stund här på jorden, bäddar ner oss och kysser oss god natt? Då, som John Donne så elegant formulerat det, ”En kort sömn i det förflutna får oss att vakna upp i evigheten.” —David H. Roper


Himmelske Fader, eftersom Dina armar bär oss, kan vi lägga oss att sova i frid.


DÖDEN ÄR INTE MER ÄN ETT ÖVERLÄMNANDE AV OSS FRÅN TID TILL EVIGHET.—WILLIAM PEN