Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Lukas 15:11-24

"Saliga är de, vilkas överträdelser är förlåtna”
Romarbrevet 4:7

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 30-32
1 Petr. 4

 

 


När jag var på college arbetade jag en sommar på en ranch i Colorado. En kväll, trött och hungrig efter en lång dag med höskörden, körde jag traktorn till gården. Som den tuffing jag trodde jag var, vred jag ratten hårt, trampade på bromsen och svängde traktorn runt.

Skäran var nere och svepte bort stativet från en 500-liters bensintank som stod i närheten. Tanken slog i marken med en rungande smäll, tanken sprack och all bensin rann ut.

Bonden stod i närheten och såg vad som hände.

Jag steg av traktorn, stammade fram en ursäkt, för att det var det första som kom i mina tankar, så jag erbjöd mig att arbeta resten av sommaren utan lön.

Den gamle bonden stirrade på vraket ett ögonblick och vände sig mot huset. ”Låt oss gå och äta middag,” sa han sävligt.

I en av Jesu berättelser handlade det om en ung man som hade gjort en fruktansvärd gärning: ”Fader, jag har syndat mot himlen och mot dig”, ropade han. Han tänkte lägga till, ”Gör mig till en av dina anställda tjänare” men innan han kunde få orden ur sin mun avbröt hans far honom. I huvudsak sa han: ”Låt oss gå och äta middag” (Lukas 15: 17-24).

Sådan är Guds fantastiska nåd.

–David H. Roper


Fader, vi firar Din nådefulla och frikostiga förlåtelse. Tack för friden och friheten det ger oss när vi njuter av en familjerelation med dig.


VILKET PRIVILEGIUM ATT VARA SÖNER OCH DÖTTRAR TILL KUNGEN!