Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: 2 Korinthierbrevet 8:1-12

" Finns den goda viljan, så är den välkommen med vad den kan ha och bedöms inte vad den inte har.”
2 Korinthierbrevet 8:12

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 18-19
Jakobsbrevet 4

 

 


Min vän såg fram emot att bjuda in sina vänner till en festmåltid i sitt hem. Varje gäst såg fram emot att samlas kring matbordet och ville även hjälpa till att bidra både ekonomiskt och med mat. Några ville ta med sig bröd och andra sallad eller någon annan rätt. Men en gäst hade ont om pengar. Ändå så såg hon framemot att tillbringa en kväll med dom som hon älskade, hon kunde inte bidra med någon mat. Så istället erbjöd hon sig att städa värdinnans hem.

Hon skulle bli välkomnad till bords även om hon kom tomhänt. Ändå så försökte hon hitta på vad hon skulle kunna bidra med. Sin tid och förmåga. Hon gjorde det med det av hela sitt hjärta. Jag tror att det var precis helt i enlighet med Pauli ord som i 2 Kor.8. De hade varit ivriga till att hjälpa andra kristna och han uppmuntrade dem till att genomföra denna uppgift. Han berömde dem för deras önskan och vilja, då han sade att deras motiv var att ge en gåva stor som liten, som kan tas emot med tacksamhet. (v.12)

Vi jämför ofta vårt givande med andras givande, särskilt när våra resurser är så begränsade att vi inte kan ge så mycket som vi skulle önska. Men Gud ser på vårt givande på ett annat sätt. Han ser på vårt hjärta hur våra motiv är. –Kirsten Holmberg


Fader, allt jag har är från Dig. Hjälp mig att dela med mig av detta till andra.


GUD ÄLSKAR EN GLAD GIVARE.