Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Johannes 13:31-35

"Om ni har kärlek till varandra ska alla förstå att ni är mina lärjungar”
Johannes 13:35


Bibeln På Ett År:

Hesekiel 1-2
Hebreerbrevet 11:1-19

 

 


Konstnären Sigismund Goetze förvånade Det Viktorianska England med sin målning, som fick titeln ”Avvisad och föraktad av människor”. I tavlan målade han en lidande och dödsdömd Jesus omgiven av människor från Goetzes egen generation (mitten av 1800talet). De var upptagna av sina egna intressen som affärer, romantik, politik och de var ofattbart omedvetna om Herrens offer. Kallsinniga för Kristus, som var omgiven av en folksamling, som en mobb nedanför Jesus kors. De hade ingen aning om vad de hade missat.

I våra dagar har troende och icke troende på samma sätt lätt att komma ifrån det eviga. Hur kan Jesu efterföljare ta sig igenom dimman av förakt med sanningen om Guds stora kärlek? Vi kan börja med att älska varandra som vänner, som Guds barn. Jesus sade ”Om ni har kärlek till varandra ska alla förstå att ni är mina lärjungar”. (Joh.13:35)

Men verklig kärlek stannar inte där. Vi förväntas att kärlek är att dela de Goda Nyheterna i hoppet om att dra till oss människor till Frälsaren. Som Paulus skrev:” Vi är alltså sändebud för Kristus,...”

(2 Kor 5:20 )

På detta sätt, kan Kristi kropp både avspegla och ge ut Guds kärlek, den kärlek vi så desperat behöver, både till varandra och till vår värld. Må kärleken, som med makt av Hans Ande, bli en del av att ta bort föraktet, som hindrar oss från att se undret av Guds kärlek i Jesus. –Bill Crowder


Käre Fader mitt i den förvirrade och föraktade världen, har Du kallat oss att ge ljus i mörkret. Hjälp mig idag att leva ut Din kärlek med att älska våra syskon.


TILL EN VÄRLD SOM LEVER I FÖRVIRRING, SKA VI GE LJUSET AV DE GODA NYHETERNA OM JESUS KRISTUS.