Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Matteus 26:36-39
"Min Fader, om det är möjligt, låt denna kalk gå ifrån mig. Men inte som jag vill utan som du vill”
Matteus 26:39

Bibeln På Ett År:
Jeremia 37-39
Hebréerbrevet 3

 

 


Jag hade inte förväntat mig en alvarlig lektion om en faders hjärta hos tandläkaren, men jag fick den. Jag var där med min tioårige son. Han hade en tand som kom under en mjölktand, som ännu inte hade tappats. Den behövde tas bort. Det fanns inget annat sätt.

Min son var i tårar och gnällde på mig: ”Pappa finns det inget annat sätt? Kan vi inte vänta och se? Pappa var snäll, jag vill inte ta bort min tand.” Det berörde mitt hjärta, men jag talade om för honom. ”Den måste tyvärr komma ut. Jag är ledsen. Det finns inget annat sätt”. Och jag höll hans hand när han gnällde och vred på sig, när tandläkaren tog bort den envisa tanden och tårar kom också i mina ögon. Jag kunde inte ta bort hans smärta, men det jag kunde erbjuda var att finnas till för honom.

I den stunden kom jag ihåg när Jesus var i trädgården Getsemane och bad Sin Fader om en annan utväg. Det måste ha gjort ont i Faderns hjärta med att se sin älskade son i en sådan vånda! Men det fanns ingen annan väg till att frälsa Sitt folk.

I våra liv tvingas vi ibland att gå igenom smärtsamma händelser, liksom min son gjorde. Men på grund av Jesu arbete för oss genom sin Ande och till och med i våra mörkaste stunder är vår älskade Fader alltid närvarande med oss. (Matteus 28:20) –Adam Holz


Fader tack för att du älskade oss så mycket att du sände Din älskade Son till att frälsa oss. I tider när vi har glädje eller smärta så tackar vi Dig för Din Helige Ande som stöder och bär oss


VÅR ÄLSKADE OCH KÄRLEKSFULLE FADER HAR LOVAT ATT ALLTID VARA NÄRA OSS, ÄVEN I VÅRA MÖRKASTE STUNDER.