Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Höga Visan 2:14-17

"Fånga rävarna åt oss, de små rävarna, som fördärvar vingårdarna”
Höga Visan 2:15

Bibeln På Ett År:

Jeremia 27-29
Titusbrevet 3

 

 


När jag talade i telefon med en vän som bor nära havet, uttryckte jag min förtjusning över att höra måsarnas skrik, ”hemska fåglar” svarade hon för henne är de dagligen odrägliga. Som Londonbo känner jag på samma sätt om rävar. Jag tycker inte de är gulliga djur utan de är kringströvande varelser, som lämnar dålig lukt i sitt revirområde.

Rävar finns i kärlekspoesin i Höga Visan, en bok i Gamla Testamentet, som beskriver kärleken mellan en äkta man och sin hustru. Då bibelkommentatorerna tolkar, som mellan Gud och Hans folk. Bruden varnas för de små rävarna och ber sin brudgum att fånga dem (2:15). För rävar är hungriga efter vingårdens druvor, och de kan förstöra de späda plantorna. Som en brud, som ser framtiden på sitt äktenskapliga liv tillsammans med maken, så vill hon inte att något skadedjur ska förstöra deras löften om kärlek.

Hur kan ”rävar” förstöra vår relation till Gud? För mig, när jag säger ”ja” till allt för många önskemål, kan jag bli överhopad och missnöjd. Eller när jag deltar i en besvärlig konflikt, kan jag hamna i desperation och ångest. Jag frågar då Herren om att hindra ”rävar” att komma in och förstöra vår relation till Honom.

–Amy Boucher Pye


Herre hjälp mig att behålla min relation till Dig och ta bort det som rubbar mitt fokus på Dig.


GUD KAN SKYDDA OSS I VÅR RELATION TILL HERREN.