Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: 4 Mosebok 11:1-11

"Finns det får och kor att slakta så att det räcker åt dem? Eller ska alla fiskar i havet fångas så att det räcker åt dem?”
4 Mosebok 11:22

Bibeln På Ett År:
Jeremia 18-19
2 Timotheosbrevet 3

 

 


År av trötthet som orsakats av kronisk smärta och frustration över min begränsade rörlighet, hade kommit i kapp. Till min förtret, blev jag krävande och otålig. Jag började klaga på min mans omsorg. Jag gnällde på hur han städade . Trots att han är den bästa kock jag vet, klagade jag på variationsbristen i måltiderna. När han äntligen berättade för mig att mitt gnällande sårade hans känslor, blev jag irriterad. Han hade ingen aning om vad jag gick igenom. Så småningom hjälpte Gud mig att se mina fel, och jag bad min man

och Herren om förlåtelse.

Att längta efter andra omständigheter kan leda till klagan, och även en form av relationsskadande egoism. Israels folk var välbekanta med detta dilemma. Det verkar som om de aldrig var nöjda och gnällde på Guds försörjning (2 Mos 17: 1-3). Trots att Herren bryr sig om sitt folk i öknen genom att skicka dem "bröd från himlen" (16: 4), började de kräva annan mat (4 Mos 11: 4). I stället för att glädja sig över Guds dagliga trofasta och kärleksfulla mirakel önskade israeliterna något mer, något bättre, något annat, eller till och med något de brukade ha (vers 4-6). De tog ut sina frustrationer på Moses (vers 10-14). Att lita på Guds godhet och trofasthet kan hjälpa oss att få ett bra grepp om tacksamhet. Idag kan vi tacka honom för de otaliga sätt han bryr sig om oss.

—Xochitl Dixon


Herre, hjälp oss att bekämpa missnöje genom att njuta av tacksamhetens tillfredsställande sötma.


TACKSAMTHETENS LOV UPPFYLLER OSS OCH GLÄDJER GUD