Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: 1 Johannes 4:14-21

"Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare.”
1 Johannesbrevet 4:14

Bibeln På Ett År:

Jeremia 9-11
1 Timotheosbrevet 6

 

 


Mina föräldrar lärde mig att älska alla sorters musik—från Country till Klassisk. Så när jag gick in på Moskvas musikkonservatorium, en av Rysslands bästa konserthallar, för att lyssna till Moskvas Nationalsymfonikerna. Dirigenten ledde musikerna genom ett mästerligt stycke av Tjajkovskij, ett stycke som resulterade i ett mäktigt crescendo—ett djupt och dramatiskt musikstycke. Det var ett minnesvärt ögonblick och publiken visade sin uppskattning genom att stå upp.

Bibelns texter leder till historiens mäktigaste crescendo: korset och uppståndelsen av Jesus Kristus. Strax efter Adam och Evas syndafall i Edens lustgård, så lovad Gud att en Frälsare skulle komma (1 Mos. 3:15) och genom Gamla Testamentet fördes löftet om en Frälsare vidare i de olika Bibelböckerna. Löftet förverkligades genom Påskalammet, Jesus (2 Mos. 12:21), profeternas hopp (1 1:10) och Guds folks längtan.

1 Johannes 4:14 bekräftar vart denna redogörelse skulle leda: ”Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare.” Hur? Gud förverkligade Sin utlovade befrielse av Sin brustna värld när Jesus dog och uppstod igen för att leda oss till vår Skapare. Och en dag återvänder Han för att återställa hela skapelsen.

Då erinrar vi oss vad Guds Son har gjort för oss, så fröjdar vi över höjdpunkten av Guds nåd och vår och världens befrielse—Jesus! —Bill Crowder


Käre Fader, Din Sons ankomst har påverkat världen mer än något annat.


FRÖJDAS ÖVER JESUS FÖR VAD HAN—GJORT, GÖR OCH KOMMER ATT GÖRA.