Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Psaltaren 57

"Vakna upp, min ära, vakna upp psaltare och harpa! Jag vill väcka morgonrodnaden.”
Psaltaren 57:9

Bibeln På Ett År:

Jesaja 47-49
1 Thessalonikerbrevet 4

 

 


Rädsla kan få oss förlamade. Vi känner av den som får oss att bli rädda—allt som tidigare skadat oss, allt som lätt kunde upprepas. Så ibland känner vi oss instängda under vår situation—utan möjlighet att vända tillbaka; alltför rädda för att förmå oss att gå vidare. ”Jag förmår inte helt enkelt. Jag är inte tillräcklig smart, stark nog eller är modig nog för att ta itu med min smärta igen.”

Författaren Frederick Buechners beskrivning av Guds nåd har fängslat mig: som med en ömsint röst som säger, ”Världen är här—Hemska och vackra saker kommer att ske. Var inte rädd. Jag är med dig.”

”Hemska saker kommer att ske.” I vår värld kommer människor, som är drabbade av smärta att orsaka smärta hos andra och då ofta med hemsk smärta. Liksom psalmisten David har vi själva egna berättelser om när ondska omgivit oss, när ”Min själ är omgiven av lejon,” och andra som skadar oss (Ps. 57:5). Men vi sörjer och ropar ut. (v.2-3).

Men eftersom Gud är med oss, så händer det vackra saker också. När vi vänder oss till Honom med vår rädsla och smärta, så förstår vi att vi bärs av en kärlek, som är större än någon annans makt och som inte vill skada oss (v.2-4), en kärlek så enorm att den täcker hela himlen (v.10). Även när katastrofer omger oss, så ger Hans kärlek oss en säker tillflykt för våra hjärtan där helande finns (v.2, 8). Inte förrän vi en dag finner att vi vaknar med förnyat mod och redo att möta dagen med en sång om Hans trofasthet (v.9-11). —Monica Brands


GUDS KÄRLEK GER OSS MOD.