Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: 1 Petrusbrevet 1:18-25

"Och våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade."
1 Petrusbrevet 2:24

Bibeln På Ett År:
Jesaja 41-42
1 Thessalonikerbrevet 1

 

 


Det är inte ovanligt att hushållsräkningar kan visa sig vara höga. Men Kieran Healy från North Carolina fick en vattenräkning, som skulle kunna få ditt hjärta att stanna. Räkningen visade på att han var skyldig 100 miljoner dollar! Helt säker över att han inte hade förbrukat så mycket vatten föregående månad, så frågade Healy om han fick betala genom avbetalningar.

Att ha en skuld på 100 miljoner dollar skulle vara en överväldigande börda, men den skulle blekna i jämförelse med den verkliga—omätbara—bördan som synd medför och som vi måste bära.

Och det var inte meningen heller. När Petrus påminde troende om att endast Jesus, Guds syndfria Son, förmådde att bära vår tunga syndabörda och skuld med dess enorma konsekvenser (1 Petr. 2:24). Vid Sin död på korset så tog Han på Sig våra missgärningar och gav oss Sin förlåtelse. Eftersom Han bar vår börda så att vi inte behöver lida vilket vi förtjänar.

I stället för att leva med skräck och skuldkänslor, ”...det meningslösa liv ni ärvt från era fäder,” (1 Petr. 1:18). Vi kan glädja oss åt ett nytt liv i kärlek och frihet.

—Marvin Williams


Herre, ibland kan vi känna oss nedtyngda av skuld och skam. Hjälp oss att lägga vårt förflutna med dess smärta bakom oss ,så att vi fullt ut kunna erfara Din frid i vetskap om att Du har burit allt och satt oss fria.


JESUS TOG PÅ SIG VÅR SYNDABÖRDA FÖR ATT VI SKULLE FÅ ETT NYTT OCH BEFRIAT LIV.