Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Jesaja 40:9-11

"Han för sin hjord i bet som en herde, han samlar lammen i sina armar, han bär dem i sin famn. Sakta för han moderfåren fram.”
Jesaja 40:11

Bibeln På Ett År:

Jesaja 39-40
Kolosserbrevet 4

 


Vädret ute var hotande och larmet på min mobiltelefon ljöd och varnade för översvämningar. Ett ovanligt antal bilar var parkerade i mitt bostadsområde då mina föräldrar och andra kom för att hämta sina barn vid skolbussens hållplats vid skolan. När bussen kom hade det redan börjat regna. Det var då som jag lade märke till en kvinna lämna sin bil för att hämta ett paraply från bagageluckan. Hon gick mot en liten flicka och försäkrade sig om att hon var väl skyddad från regnet tills de återvände till fordonet. Vilken underbar redogörelse av en beskyddande förälder vilket påminde mig om vår Himmelske Faders omsorg.

Profeten Jesaja förutsåg dom för olydnad varefter det skulle följa ljusare dagar för Guds folk (Jes. 40:1-8). Budbäraren från berget (v. 9; Sion) försäkrade Israels folk om Guds mäktiga närvaro och ömma omsorg. Den goda nyheten både då och nu är att Guds makt och ledning så behöver vi inte oroa oss (v.9-10). I förklaringen fanns även löftet om Herrens beskydd, den sorts beskydd som en herde gav (v.11): sina utsatta får som fick skydd i hans armar.

I en värld där omständigheterna inte alltid är så lätta, så leder en sådan bild av trygghet och omsorg oss till att med tillförsikt vända oss till Herren. De som helhjärtat förlitar sig på Herren finner tröst och skydd och får förnyad kraft genom Honom (v.31).

—Arthur Jackson


Fader, i en värld där det finns många hot, tack för att vi kan få skydd och vårdnad hos Dig. Tack för det liv vi har genom Din Son—vår Herde.


DEN GODA NYHETEN ÄR ATT GUD VILL VARA VÅR HERDE.