Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Hebréerbrevet 13:1-3
"Låt oss därför göra gott mot alla människor medan vi har tillfälle, och framför allt mot dem som delar vår tro.”
Galaterbrevet 6:10


Bibeln På Ett År:
Jesaja 28-29
Filipperbrevet 3

 

 

Under en nyligen genomförd semester så besökte min fru och jag en idrottsanläggning. Grindarna stod på vid gavel och det verkade som att vi var välkomna för vårt besök. Vi var nöjda med vår vandring runt området och beundrade de välskötta arenorna. När vi var på gång att lämna området hejdade någon oss och sade kyligt till oss att vi inte fick vistas där. Plötsligt insåg vi att vi var främlingar och det kändes obehagligt.

Under samma semester besökte vi en Församling. Även där stod dörren öppen, så vi gick in. Vilken skillnad! Efter samlingen gick vi ut i vetskap om att vi hade varit välkomna och accepterade.

Sorgligt nog är det inte ovanligt att främlingar får uppleva beteenden som antyder ”du har inget här att göra” när man besöker någon Församling. Men Skriften uppmanar oss att vara gästvänliga mot alla. Jesus sade att vi ska älska andra som oss själva, vilket helt säkert också innebär att välkomna dem in i våra liv och Församlingar (Matt. 22:39). I Hebréerbrevet ”glöm inte att visa gästvänlighet” (Hebr. 13:2). Både Lukas och Paulus betonade att vi aktivt skulle visa kärlek till människor med både sociala och fysiska behov (Luk. 14:13-14; Rom. 12:13). Inom Kristi Församling har vi alla ett speciellt ansvar om att visa kärlek (Gal. 6:10).

När vi öppet visar Kristi kärlek visar vi på Honom.

—Dave Branon

 


Herre, öppna våra hjärtan för andra som vi möter i våra liv och därmed visa dem på Kristi kärlek och omsorg.


”OM NI HAR KÄRLEK TILL VARANDRA, SKALL ALLA FÖRSTÅ ATT NI ÄR MINA LÄRJUNGAR.” JOH. 13:35