Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2018Läs: Psaltaren 51:9-13

"Låt mig åter få jubla över din frälsning och håll mig uppe med en villig ande.”
Psaltaren 51:14

Bibeln På Ett År:

Jesaja 23-25
Filipperbrevet 1

 

 


Det berättas om en grupp laxfiskare som samlats på en skotsk krog efter en lång dags fiske. När en av dem skulle beskriva sin fångst för sina vänner. Så for hans armar över bordet och stötte ett glas mot väggen och som slogs sönder samt efterlämnade därmed en fläck på den vita väggen. Mannen bad ägaren om ursäkt och erbjöd att betala för skadorna, men det var inget han kunde återställa då väggen var förstörd. En man som satt i närheten sa, ”Var inte orolig.” När han stod upp tog han fram en skiss från sin ficka och börja rita runt den fula fläcken. Långsamt framstod ett magnifikt hjorthuvud. Mannen var Sir E.H. Landseer, Skottlands främste målare av djur .

David, Israels kreativa kung som skrev Psaltaren 51, skämde ut sig själv och nationen genom sina synder. Han begick äktenskapsbrott med en väns hustru och planerade denne väns död—båda gärningar värda dödsstraff. Det såg ut som om hans liv var helt ruinerat. Men han vädjade till Gud: ”Låt mig åter få jubla över din frälsning och håll mig uppe med en villig ande” (v.14).

Liksom David har vi skamliga handlingar bakom oss, vars minnen förföljer oss, minnen kan plåga oss under natten. Det finns så mycket som vi skulle ha ogjort eller göras om intet.

Det finns en nåd som inte bara förlåter synd, men som även nyttjas för vår andliga tillväxt. Gud kan förvandla.—David H. Roper


Herre, jag har åter svikigt Dig. Fader förlåt mig åter igen. Förvandla mig, forma nig. Hjälp mig lyda Din Andes röst.


GUDS ÖGON SER ALLT MEN FÖRLÅTER ÄVEN ALLT.