Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Galaterbrevet 6:1-10

"Låt oss inte tröttna på att göra gott. Ty när tiden är inne får vi skörda, om vi inte ger upp.”
Galaterbrevet 6:9

Bibeln På Ett År:

Jesaja 3-4
Galaterbrevet 6

 


Ibland kan vi bli missmodiga av att göra det som är rätt. Vi kanske undrar, ”kommer mina välmenta ord och agerande att göra någon bestående skillnad?” Jag tänkte över detta nyligen då jag sänt ett mejl, som innehöll en tanke som jag fått fram genom bön med syftet att uppmuntra en vän, men fick i gengäld ett ilsket svar. Min omedelbara reaktion var en blandning av sårade känslor och ilska. ”Hur kunde jag bli så missförstådd?”

Innan jag hann reagera av ilska, påmindes jag att vi inte alltid får se slutresultaten (eller det vi önskar) när vi berättar för någon hur mycket Jesus älskar dem. När vi gör bra saker för andra i hopp om att dra dem till Honom, finns risken att de avvisar oss. Våra vänliga försök att få någon att göra rätt, riskerar att vi bli ignorerade.

Galaterbrevet 6 är ett bra stället att vända sig till när vi är nedstämda av andras respons gentemot våra uppriktiga försök. Där uppmuntrar Aposteln Paulus oss att tänka igenom våra motiv—att pröva vårt agerande—vad vi säger och gör (v.v. 1-4). Efter att ha gjort det, uppmanar han oss att vara ihärdiga: ”Låt oss inte tröttna på att göra gott. Ty när tiden är inne får vi skörda, om vi inte ger upp. Låt oss därför göra gott mot alla människor medan vi har tillfälle, och framför allt mot dem som delar vår tro.” (v.v. 9-10).

Gud vill att vi fortsätter leva för Honom, vilket innebär att be för andra och berätta om Honom samt ”göra gott”. Gud har allt under kontroll. —Alyson Kieda


Hjälp oss vara uthålliga i att göra gott.


LÅT OSS LÄMNA ÖVER RESULTATET AV DET VI GÖR I LIVET TILL GUD.