Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Markus 14:1-9
"Hon har gjort en god gärning mot mig.”

Markus 14:6

Bibeln På Ett År:
Höga Visan 6-8
Galaterbrevet 4

 

 


Precis innan sin död, tittade missionären och konstnären Lilias Trotter ut genom ett fönster och såg en vision av en Himmelsk vagn. Enligt hennes levnadstecknare, hade en vän frågat, ”Ser du vackra ting?” varpå hon svarat, ”Ja, många, många vackra ting.”

Trotters sista ord återspeglar Guds verk under hennes liv. Inte bara i dödsögonblicket, utan genom hennes liv, hade Han uppenbarat många vackra ting för och genom henne. Trots att hon var en talangfull konstnär, valde hon att tjäna Jesus i Algeriet som missionär. Den kände konstnären, John Ruskin, som var hennes lärare, lär ha sagt, ”vilket slöseri” när hon valde missionärsfältet istället för en karriär som konstnär.

Något liknande inträffade i Nya Testamentet, då en kvinna med en alabaster flaska hällde dess väldoftande innehåll på Jesus fötter. De som var närvarande tyckte det var ett slöseri. Den dyrbara parfymen var värd en vanlig arbetares årsinkomst, så några av de tillsamlade tyckte att det varit bättre att sälja och användas för att hjälpa de fattiga. Jesus berömde däremot kvinnas gärning och sade ”Hon har gjort en god gärning mot mig” (Mark. 14:6)

Varje dag kan vi välja att låta Kristi ljus lysa i våra liv så att Hans skönhet visas i världen. För vissa är det ett slöseri, men låt oss ha villiga hjärtan att tjäna Honom. Må Jesus säga att vi gjort många vackra gärningar för Honom. —Keila Ochoa


Kära Fader, hjälp mig att uttrycka Din kärlek på vackra sätt.


MÅ VÅRA LIV VISA PÅ GUDS SKÖNHET.