Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Jesaja 30:15-21
"Och vare sig du viker av åt höger eller vänster, så skall dina öron höra detta ord ljuda bakom dig: ’Här är vägen, gå på den.’”

Jesaja 30:21

Bibeln På Ett År:
Höga Visan 4-5
Galaterbrevet 3

 

 


Vi skall gå denna vägen”, sade jag och tog tag i min sons axel och ledde honom genom folksamlingen efter hans mor och systrar som var framför oss. Detta fick jag göra allt oftare under dagen när vi som familj tillbringade på en nöjespark. Han blev nämligen allt tröttare fram på dagen och lättare distraherad. ”Varför kan han inte bara följa efter dem?” Undrade jag.

Då slog det mig: Hur ofta handlar jag inte på liknande sätt? Hur ofta viker jag inte av från att i lydnad vandra med Gud, frestas till att istället göra det som jag vill?

Tänk på Jesaja ord från Gud till Israel:

”Här är vägen, gå på den.”(Jes. 30:21). Tidigare i kapitlet hade Gud tillrättavisat Sitt folk för deras upproriskhet. Om de istället satte sin tillit till Hans styrka, istället för sina egna sätt (v. 15), lovade Han dem att visa Sin nåd och medkänsla (v. 18).

Ett utryck över Guds nåd är Hans löfte att vägleda oss genom Sin Ande. Detta händer då vi diskuterar våra önskemål med

Honom och i bön frågar vad Han har planerat för oss. Jag är tacksam att Gud tålmodigt ledsagar oss, dag efter dag, steg för steg, då vi litar och lyssnar efter Hans ledning.

—Adam Holz


Fader, Du har lovat att vägleda oss i fram och motgångar, och de beslut som vi måste ta i livet. Hjälp oss att lita på och följa Dig.


GUD VÄGLEDER OSS TÅLMODIGT DÅ VI LITAR PÅ OCH INVÄNTAR HANS RÖST.