Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Matteus 18:15-20
"så skall denne veta att den som återför en syndare från hans villoväg frälser hans själ från döden och överskyler många synder”

Jakob 5:20

Bibeln På Ett År:
Höga Visan 1-3
Galaterbrevet 2

 

 


Du måste lyssna på mig, jag är din bror!” Vädjan kom från en bekymrad äldre bror i mitt bostadsområde och det gällde ett yngre syskon som kom längre och längre bort ifrån honom, längre än vad den äldre brodern kände var säkert. Uppenbart var den äldre av de två bättre på att bedöma vad som var bäst i den uppkomna situationen.

Hur många av oss har inte stått emot visa råd från en bror eller syster? Om du någonsin stått till svars för konsekvenserna över att inte ha tagit emot bra råd från någon som är mer mogen, är du inte ensam.

En av de bästa resurser vi som troende har är Guds familj—de som är andligt besläktade p.g.a. vår gemensamma tro på Honom. Den familjen innefattar mogna män och kvinnor som älskar Gud och varandra. Som ovanstående lillebror i mitt bostadsområde, behövde vi ibland höra tillrättavisande eller vägledande ord för att få oss tillbaka på rätt spår. Detta är framförallt sant när vi sårat, eller sårats av någon. Att göra det som är rätt kan vara svårt. Men Jesu ord i Matteus 18:15-20 visar vad vi skall göra när överträdelser inträffar inom vår andliga familj.

Tack och lov så har vår nådefulle Gud placerat människor i våra liv som är redo att hjälpa och ära Honom och andra. När vi tar emot råd, kan det bli bättre inom familjen.(v.15) —Arthur Jackson


Fader, vi prisar Dig för att Du har placerat oss i Din andliga familj. Hjälp oss att lära och växa genom andra mogna troende.


.VI VÄXER I VISHET NÄR VI GER AKT PÅ MOGNA TROENDES ORD.