Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: 1 Kungaboken 19:1-12

"Den som har sett mig har sett Fadern.”
Johannes 14:9

Bibeln På Ett År:

Predikaren 7-9
2 Korinthierbrevet 13

 

 


Året var 1986 och femårige Levan Merrit hade fallit ca 7 meter ner i en gorillainhägnaden i Jersey Zoo i England. Då hans föräldrar och förbipasserande skrek efter hjälp, ställde sig en fullvuxen silverryggad hanne, vid namn Jambo, mellan den orörliga pojken och övriga gorillor. Sedan började han varsamt stryka barnets rygg. När Levan började gråta, ledde Jambo de andra gorillorna in i deras egna inhägnad under det att zoo– och ambulans personal kunde komma till räddning. Mer än trettio år senare, talar fortfarande Levan om Jambo, den vänliga jätten, som hans räddare och som agerat på ett fullständigt oväntat sätt och sålunda ändrat hans uppfattning om gorillor för evigt.

Elia kan ha förväntat sig att Gud skulle agera på ett visst sätt, men skapelsens Gud visade Elia att han inte talade genom en stormvind, en kraftig jordbävning och en fruktansvärd eld. Utan igenom en susning för att visa på Sitt hjärta och kungöra Sin närvaro.(1 Kung. 19:11-12)

Elia hade bevittnat Guds kraft tidigare (18:38-39). Men han förstod inte fullständigt. Han som ville bli känd som något mer än den största och mäktigaste av allt. (19:10, 14).

Slutligen visade sig den där stilla susningen sin meningsfullhet även i Jesu mäktiga ödmjukhet, som sade ”Den som har sett mig har sett Fadern.” (Joh. 14:9). Han som lät Sig spikas upp på ett trä—sannerligen en oväntad, gärning av medkänsla från vår store kärleksfulle Gud.

—Mart DeHaan


GUD TALAR TILL OSS SOM HAN FINNER BÄST.