Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Predikaren 3:1-14

"Allt har han gjort skönt i sin tid.”
Predikaren 3:11

Bibeln På Ett År:

Predikaren 1-3
2 Korinthierbrevet 11:16-33

 

 


Igår köpte jag en flygbiljett för att sända iväg mitt äldsta barn, som skulle börja på college. Jag förvånades över att mitt tangentbord till datorn fortfarande fungerade, med tanke på tårarna som droppade ner på den, när jag sökte efter en lämplig biljett. Jag har njutit så av mina arton år av dagligt umgänge med henne att tanken på hennes flytt gjorde mig mycket sorgsen. Men jag vill inte ta ifrån de tillfällen som ligger framför henne, bara för att jag kommer sakna henne. Vid denna tidpunkt i hennes liv, är det lämpligt att påbörja en ny resa för att upptäcka vuxenlivet och en annan del av vårt land.

När denna tidsperiod i mitt föräldraskap drar sig till sitt slut, börjar ett nytt. Den kommer säkerligen föra med sig både nya utmaningar och nya glädjeämnen. Salomo, Israels tredje konung, skrev att Gud bestämt en tid åt allt som sker under himlen (Pred. 3:1). Vi människor har liten kontroll över händelserna i våra liv—oavsett vi ser dem som fördelaktiga eller inte. Men Gud, i Sin mäktiga kraft, gör allt skönt i sin tid (v. 11).

Under svåra tidpunkter, kan vi lita på att Gud kommer få något gott ur dem, allt inom sin tid. Vår bekvämlighet och glädje kommer och går, men Guds verk består (v. 14). Vi kanske inte värdesätter varje tidpunkt—några är rätt prövande—men Han kan få ut något vackert ur dem alla. —Kirsten Holmberg


Fader, Du har tillåtit denna tidpunkten i mitt liv. Hjälp mig att vara nöjd under den och förnimma hur Din kraft verkar i allt.


GUD VISAR PÅ NÅGOT VACKERT I VARJE STUND.