Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Jesaja 49:14-18
"Se, på mina händer har jag upptecknat dig.”

Jesaja 49:16

Bibeln På Ett År:
Ordspråksboken 30-31
2 Korintherbrevet 11:1-15

 

 


Under Charles Spurgeons många år i sin Församling i London på 1800-talet, älskade han att predika över Jesaja 49:16 den berikande texten, som handlar om hur Gud nertecknat våra namn på sina händer. Han sade, ”En sådan text bör predikas hundratals gånger!” Denna tanke är så värdefull att vi kan begrunda den om och om igen.

Spurgeon gör den underbara kopplingen mellan detta löfte som Herren gav Sitt folk, Israeliterna, och Guds Son, Jesus, då Han dog på korset för oss. Spurgeon frågade, ”Vad är det för sår i Dina händer?... Gravörens verktyg var spiken som hamrades in. Han måste fästas på korset, så att Hans folk skulle kunna graveras in på Hans handflator.” Såsom Herren lovade att Hans folk verkligen skulle bli graverade på Hans handflator, så sträckte Jesus också ut Sina armar på korset och tog emot spikarna genom Sina händer så att vi kunde bli fria från våra synder.

Om och när vi frestas att tro att Gud har glömt oss, behöver vi bara titta ner på våra handflator och komma ihåg Guds löfte. Han har satt ett bestående märke på Sina händer för oss; för Han älskar oss så mycket. —Amy Boucher Pye


Herre Gud, hur oändlig är inte Din kärlek gentemot mig! Du har mig ständigt inför Dig. Jag vet att Du aldrig kommer lämna mig, vilket jag är tacksam för.


HERREN OMSLUTER OSS I SINA HÄNDER