Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: 2 Timotheosbrevet 1:1-5
"Låt på samma sätt ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen.”

Matteus 5:16

Bibeln På Ett År:
Ordspråksboken 27-29
2 Korinthierbrevet 10

 

 


Jag höll på att gå igenom min gammelmormors Bibel, då en ”skatt” föll ut och ner i mitt knä. På en liten lapp, med ett barns handstil, var följande ord nertecknade, ”Saliga är de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket.” (Matt. 5:3-4). Vid sidan om dessa verser fanns en vinglig kursiv signatur av min mor.

Min gammelmormor hade som vana att lära sina barnbarn skriva ner verser från Skriften så att de kunde lära sig dem utantill. Historien som låg bakom dessa verser nertecknande fick mina ögon att tåras. Min morfar hade avlidit när min mor var liten och hennes lillebror (min morbror) avled bara några veckor senare. Det var under denna tragiska period som min gammelmormor hänvisade min mor till Jesus och trösten som endast Han kan ge.

Paulus skrev till Timoteus, ”Jag tänker på den uppriktiga tro som finns hos dig och som först fanns hos din mormor Lois och din mor Eunice och som nu, det är jag övertygad om, också finns hos dig.” (2 Tim. 1:5). Tron ärvs inte, utan förmedlas. Timoteus mor och mormor hade förmedlat sin tro till honom och han trodde på det som sades.

När vi uppmuntrar de som är nära oss att sätta sitt hopp till Jesus, ger vi dem bevis på Jesu kärlek genom oss. Genom en enkel lapp, hade min mor lämnat bevis på min gammelmormors kärlek till Jesus Kristus till sin egen familj. Ja, låt oss berätta om Honom till dem som kommer efter oss. —James Banks


Tack för dem som berättat om Din kärlek till mig, Fader. Hjälp mig att vägleda andra till Din frälsning idag.


GENOM VÅR TRO KAN VI VISA PÅ HIMMELRIKETS SKATTER.