Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Matteus 6:5-15
"Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda.”
Matteus 6:6

Bibeln På Ett År:
Ordspråksboken 25-26
2 Korinthierbrevet 9

 

 


Jag beundrar människor som trofast skriver ner sina förböner i en sliten dagbok och håller sina böner aktuella samt har koll på var och en av dem med dess bönesvar och lovprisning. Jag inspireras över de som samlas med andra för att be och deras knäböjningar som nött ut sovrumsmattan. I åratal försökte jag ta efter deras stil, i jakten på ett perfekt böneliv och tog efter de fromma personernas andliga formuleringar. Jag strävade att lösa det som mig var ett mysterium, i min längtan att lära mig bedja på rätt sätt.

Till slut, leddes till jag till att vår Herre helt enkelt vill höra böner som börjar och avslutas med ödmjukhet (Matt. 6:5). Han kräver aldrig några invecklade eller inlärda fraser (v.7). Han försäkrar oss att bön är en gåva, ett tillfälle att ära Hans majestät (v.v. 9-10), att visa vår förtröstan på Hans försörjning (v. 11) och bekräfta vår säkerhet i Hans förlåtelse och vägledning (v.v. 12-13)

Gud försäkrar oss om att Han hör och bryr sig om varje verbal och tyst bön, såväl som bönerna som i tysthet under tårar nämns. När vi sätter vår tilltro till Honom och Hans perfekta kärlek till oss, kan vi vara säkra på att böner som framförs av ett ödmjukt och överlåtet hjärta till Honom alltid är rätta sättet att be på.

—Xochitl Dixon


Herre, tack att Du påminner oss att Du hör varje bön,.


BÖN ÄR HJÄRTATS SAMTAL MED GUD.