Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Läs Psaltaren 119:65-72

"Du är god och gör det goda, lär mig dina stadgar.”
Psaltaren 119:68

Bibeln På Ett År:

Ordspråksboken 22-24
2 Korinthierbrevet 8

 

 


Eftersom jag tycker om mörk choklad, googlade jag en dag, ”Är mörk choklad bra för dig?” Jag fick ett blandat svar—några sade att det var bra, andra att det var dåligt. Du kan göra liknande sökningar för näst intill vilken föda, som helst. Är mjölk bra för hälsan? Är kaffe bra för dig? Är ris nyttigt? Man får en omtumlande uppsjö av svar till dessa frågor, så du bör vara medveten om att själva sökandet i sig inte är så bra för dig. Det kan nämligen ge dig huvudverk!

Men om du letar efter något som är 100% bra för dig, varje dag, får jag då rekommenderar Guds Ord? Se på vad det kan göra för en Jesu efterföljare som söker bygga upp sin relation med Gud:Det kan hålla dig ren (Ps. 119:9,11)

Det välsignar dig (Luk. 11:28)

Det gör dig vis (Matt. 7:24)

Det ger dig förstånd (Ps. 119:130)

Det hjälper dig växa, andligt sätt (1 Pet. 2:2)

Vår Gud är god: ”och förbarmar sig över alla sina verk”, säger Psaltaren 145:9. Och i Hans godhet, har Han försett dem som älskar Honom med en guide ”hjälparen” (Helige Ande) (Joh. 14:26) som hjälper oss att förstå hur vi kan förbättra vår relation med Honom. Då vi betraktar hur vi bör leva i en värld full av val och prisa Gud att Han kungjort i Sitt Ord vad som är bra för oss. Låt oss instämma med psalmisten: ”Hur ljuvligt smakar inte ditt tal! Det är sötare än honung för min mun.” (Ps. 119:103) —David Branon


GUDS ORD ÄR DEN ENDA SÄKRA GRUNDEN FÖR VÅRA LIV.