Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Ordspråksboken 15:9-21

"Den förståndiges hjärta söker kunskap, dårars mun närs av dårskap.”
Ordspråksboken 15:14

Bibeln På Ett År:

Ordspråksboken 13-15
2 Korinthierbrevet 5

 

 


När jag förberedde mig inför en missionsresa med några yngre personer, var en av de vanligaste frågorna, ”Finns wi-fi?” Något jag lugnade dem med att där skulle finnas. Tänk er därför, vilket liv det kunde bli när wi-fi’n inte fungerade!

Många av oss blir oroliga när vi är borta från våra smartphones. När vi väl har våra iPhones eller Android enheter i våra händer, är vi oftast fixerade till dessa skärmar.

Som så många andra saker, Internet och allt som det ger oss tillgång till kan antingen leda till distrahering eller välsignelse. Det beror helt på vad vi gör med det. I ordspråksboken läser vi, ”Den förståndiges hjärta söker kunskap, dårars mun närs av dårskap.” (Ords. 15:14).

Genom att ta till oss Guds Ords visdom i våra liv, låt oss fråga oss själva: Kollar jag sociala media tvångsmässigt dagarna igenom? Vad säger det om det vi hungrar efter? Uppmuntrar det vi läser eller ser oss att leva förståndiga liv (v.v. 16-21) eller matas vi med skräp, skvaller, förtal, materialism eller sexuella orenheter?

Genom att böja oss under Den Helige Andes ledning, kan vi fylla våra sinnen med det som är ”sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, ja, allt som kallas dygd och förtjänar beröm” (Fil. 4:8). Genom Guds visdom kan vi ta goda beslut som ärar Honom. —Poh Fang Chia


Gud, hjälp mig att använda min tid väl och fylla mitt sinne med det som är rent.


DET SOM VI LÅTER FYLLA VÅRT SINNE, FORMAR VÅR SJÄLS TILLSTÅND.