Vårt Dagliga Bröd Juli - September 2018Läs: Psaltaren 23:1-6
"Frukta inte, ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min.”

Jesaja 43:1

 

Bibeln På Ett År:
Ordspråksboken 10-12
2 Korinthierbrevet 4

 

 


Under ett besök av 11 September monumentet i New York City, passade jag på att ta några bilder av en av de två skimrande fontänerna. Runt dessa fontäner är inskrivet på bronspaneler, namnen på de nära 3.000 omkomna under World Trade Center attacken. Senare, när jag gick igenom de tagna bilderna, drogs mina blickar till hur en kvinna lade sin hand på ett av namnen. Många människor kom till denna plats, för att röra vid namnen på sina nära och kära som de ville minnas.

Profeten Jesaja påminde Guds folk om Hans bestående kärlek och omtanke, trots att de ofta vänt sig bort från Honom. Herren sade, ”Frukta inte, ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min.” (Jes. 43:1).

I psaltaren 23 skrev David följande ord: ”om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig… Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen” (v.v. 4, 6)

Gud glömmer oss aldrig. Oavsett var vi är eller hur vår situation ser ut, känner Han oss vid namn och håller oss stadigt med Sin bestående kärlek. —David C. McCasland


Fader i Himmelen, tack för att Du kallar oss vid namn och omringar oss med Din kärlek, idag och i all evighet.


GUD KÄNNER OSS VID NAMN OCH HÅLLER OSS STADIGT GENOM SIN KÄRLEK.